Bakgrund


Forma familjebyrå drivs av Gösta Emtestam,
familjeterapeut, auktoriserad socionom, fil mag i socialt arbete

Utbildning och erfarenhet

Jag har treårig familjeterapiutbildning, socionomutbildning samt utbildning i arbete med familjers nätverk. Nätverksperspektivet gör att jag även har kunskap och erfarenhet av arbete med ombildade familjer. I snart 20 år har jag varit familjeterapeut, med egen mottagning i över 15 år.

Jag har också studerat tre år på psykologutbildningen, arbetat på BUP, arbetat kommunalt med familjerätt och genomfört forskningsprojekten; ”Socialjourens tvångsomhändertagande av barn” (1992), ”42 separerade föräldrar” (1998) med forskningsmedel från Socialdepartementet som blev en fil mag examen i socialt arbete och ”16 barn med separerade föräldrar” (2001) med forskningsmedel från Socialstyrelsen. I samarbete med BUP har jag startat och arbetat som gruppledare för barnverksamheten ”Skilda världar” där barn träffas och får hjälp att bearbeta föräldrarnas separation.

Böcker

Har tillsammans med Agnetha Svensson skrivit boken: ”Vårdnads-, boende- och umgängesutredningar” utgiven på Norstedts juridik (2014, andra upplagan).

Vi har även skrivit ett kapitel i boken: ”Samarbetssamtal” av Bente och Gunnar Öberg, på Marelds förlag (2006).

Och tillsammans med min bror har jag skrivit kriminalromanerna om poliserna Hjalmar Lund och Laleh Forss ”Brunnen” (2015), ”Hiss 13” (2016), ”Hämnd” (2019) på Berguv Förlag, samt som ljudböcker ”Ondskans vatten”, ”Dödligt fusk” och ”Hämndens dagar” alla kommer ut 2019 på Lind & Co förlag.

Familjerättspriset

FSR Familjerättssocionomernas Riksförening delar varje år ut familjerättspriset till någon som fått familjerättssocionomernas arbete att utvecklas och 2002 fick jag familjerättspriset.

Foto: David Gimlin